Dag 30 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 30

Beste Katja,

Jazeker, dag 30. Na vandaag heb je driekwart van deze challenge erop zitten. Oftewel: je drinkt al bijna een maand niet. Misschien drink je zelfs al wel langer dan een maand niet, want velen van jullie zijn gestart op 1 januari 2023. Super!

Een motivatie voor deelnemers om mee te doen aan IkPas is om hier en daar een kilo of wat te verliezen. Geen alcohol drinken, betekent immers minder lege calorieën binnen krijgen en minder snacken. Deze nieuwsbrief staat in het teken van 'honger en alcohol' en 'afvallen en alcohol'.

Fijne dag!

P.S: Vanavond geen webinar. Volgende week zijn we wel weer van de partij!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-teamWaarom krijg je honger van alcohol?

Waarom doen we na een avond uit massaal de snackbar aan om nog even snel een vette hap te halen? En waarom gaat een avond met bier of wijn automatisch gepaard met een kaasplankje, of een hele zak chips? Van alcohol drinken krijg je trek. Vooral in ongezond eten, vol vetten en suikers. Lees hier waarom een fruitsalade niet voldoet na twee glazen bier.


Lees meerKilo's lichter en centimeters minder

Zitten jouw broeken al wat losser sinds je meedoet aan IkPas? Dat kan best, want zo’n 32% van de eerdere deelnemers geeft aan tijdens IkPas wat kilo’s te zijn kwijtgeraakt. Hoe komt het dat je af kunt vallen wanneer je stopt met het drinken van je vaste biertje of wijntje? Lees hier meer over de relatie tussen alcohol en eten.


Lees meerJoin the club

Speciaal voor iedereen die na Pasen behoefte heeft aan een pauzeverlenging: schrijf je hier in voor een nieuwe challenge. Doe mee met een maandchallenge of pauzeer op eigen houtje -maar met ondersteuning van nieuwsbrieven- door een 'Eigen challenge' aan te maken.Blogger aan het woord

Mariska is al ruim 75 dagen 'AV' (alcoholvrij). Daar is ze best een beetje trots op. Mag ook! Want dat is een knappe prestatie.


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

lang niet iedereen gewicht verliest dankzij een alcoholpauze? En dat sommigen zelfs aankomen tijdens een alcoholvrije periode? Je leest er morgen meer over!