Zo maak je van je alcoholpauze een groot succes: tips van Petra Moes‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Januari wordt Dry January

Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 8

Beste Sanne,


Hoera, je pauzeert al een week! Wat goed en gezond van jou. Hopelijk ervaar jij al wat voordelen. Misschien slaap je intussen wat beter (kan even duren hoor), of voel je nieuwe energie stromen? We gunnen het je enorm.


Maar misschien loopt het bij jou net even anders...je kunt ook nadelen ervaren, zoals 'trek'. Overvallen worden door zin, drang, of craving. Geef het beestje maar een naam. Dan is de vraag: hoe ga je om met die zin in alcohol?

Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Log in bij IkPas

Hoe ga je om met het grote verlangen?

Je staat honderd procent achter je pauzeperiode. Je hebt je woordje klaarstaan als mensen je iets alcoholisch aanbieden, je hebt nagedacht over een alternatief drankje, je zoekt je ontspanning of afleiding in een andere hoek en toch: de ‘craving’ die je kunt hebben of voelen naar je oude vertrouwde gewoonte is lastig te tackelen. Hoe ga je om met dit verlangende gevoel? Wij komen met raad!

Lees meer

Petra Moes en haar Dry January tips

Ze is zeker geen onbekende van IkPas. Ze is de initiatiefnemer van ‘De Kunst van Nuchter Leven’. Daar horen onder andere cursussen ‘stoppen met alcohol’, boeken en podcasts bij. Zelf zei de drank jaren geleden al vaarwel. Speciaal voor alle Dry January-deelnemers komt ze met een aantal tips.

Lees meer

Kom je ook naar het IkPasLive Café?

Op vrijdag 12 januari a.s. van 20.00 tot 21.30 organiseert IkPas in het kader van Quitters Day (de dag die bekend staat als de dag waarop de meeste goede voornemens alweer sneuvelen), een live event. Omdat we willen dat iedereen een succesvolle pauze tegemoet gaat, organiseert IkPas dit jaar de talkshow 'IkPasLive Café' waarin ervaringsdeskundigen en experts tips geven om van Dry January een daverend succes te maken.


En jij kunt er live bij zijn! Lees hier alles over dit event en schrijf je in als tribunegast. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ben je net te laat en zijn alle plekken vergeven? Het event wordt live uitgezonden op onze website. 


En radio-dj Sander Hoogendoorn is er ook 

Sander is dj bij Radio Veronica en een fervent hardloper. Sinds januari 2023 leeft hij alcoholvrij en deelt daar veel over op zijn social media-kanalen. 


Op vrijdag 12 januari a.s. neemt ook hij plaats aan de praattafel. Wil je erbij zijn? Lees hier alles over het live event en schrijf je in als tribunegast. Kom vooral gezellig samen!


Blogger aan het woord

Jan heeft zijn speciaalbier deze maand ingeruild voor thee. Want dat verveelt nooit. Hoewel...

Lees hier Jans blog

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

er nog veel meer te lezen is over cravings? Check deze artikelen: 'Zo reken je af met cravings', 'Zo weersta je de verleiding' en 'Zo zit je de zucht uit'.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo