Slapen en pauzeren‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 4

Beste Eline,

Gisteren vertelden we je over de eventuele ontwenningsverschijnselen die je kunt ervaren tijdens een alcoholpauze. Waaronder het slaapprobleem. De een heeft hier meer last van dan de ander. Hopelijk valt het mee bij jou. Mocht dit niet het geval zijn, misschien helpt het artikel van vandaag om meer inzicht te krijgen in je slaappatroon.

Ken je iemand in je omgeving die ook wil ervaren hoe het is om een maand bewust geen alcohol te drinken? Meedoen kost niets en levert alleen maar winst op. Hij of zij kan zich nog de hele maand inschrijven. Zegt het voort : )

Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Log in bij IkPas

Zóóóóóó moe tijdens je pauzeperiode

Moeheid kan een van de ontwenningsverschijnselen zijn die je ervaart tijdens je pauzeperiode. Maar anders dan andere ontwenningsverschijnselen, kan die moeheid behoorlijk lang aanhouden. Hoe komt dat en hoe kun je het beste omgaan met deze vermoeidheid?

Lees meer

Kijk en doe mee met IkPas Live

Iedere donderdag om 20.00 verzorgt Martijn Planken -alcoholpreventiedeskundige en campagneleider én een van de oprichters van IkPas- een aflevering voor IkPas Live (een webinar). Het enige wat jij hoeft te doen, is iedere donderdag iets voor 20.00 uur naar IkPas Live te gaan en je volgt het webinar. In de informatieve webinars bespreekt Martijn diverse onderwerpen rondom het thema alcohol. Tot aanstaande donderdag 20.00?

P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden. Overigens wordt het webinar ook opgenomen, dus terugkijken kan. 

IkPas Live op YouTube
IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Blogger aan het woord

Jan Wouter wenst iedereen nog de beste wensen. Deze 61-jarige Drontenaar doet mee met IkPas, omdat hij zijn gewoonte wil doorbreken. Hij heeft een voorliefde voor Belgische biertjes, maar deze maand doet hij daar niets mee.

Lees meer


Nicole - IkPas 2023

Dit is Nicole. Na een periode van ongegeneerd eten en drinken, wil ze haar lichaam verwennen met gezonde dingen, zoals een alcoholpauze. De komende weken vlogt ze over haar pauze-ervaringen. 

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

alcohol vaak als slaapmutsje wordt genomen? Laat je niet foppen. Een slaapmutsje gooit je slaapcyclus behoorlijk in de war. Kies liever voor een alternatief slaapmutsje. Wel de lusten, niet de lasten. Inspiratie nodig? Check het artikel: 'Een slaapmutsje maar dan anders'.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo