Prangende vragen over niet drinken en alcoholvrije drank beantwoord‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Januari wordt Dry January

Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 11

Beste Sanne,


Waarom pauzeer je eigenlijk? Dat is een interessante vraag, waar tal van antwoorden op mogelijk zijn. Is het omdat je een patroon wilt doorbreken? Omdat je beter wilt slapen? Misschien wel iets te veel uitkijkt naar dat glaasje in de avond? Een paar pondjes kwijt wilt raken? 


Vertel ons vooral waarom jij deze maand bewust geen alcohol drinkt.  Stuur een e-mail naar katja@ikpas.nl. Vinden we leuk.



Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Log in bij IkPas

12 vragen over alcoholvrije drank

Dry January: waar is het goed voor? Verdampt alcohol als je ermee kookt? Wat drink je bij het diner als je van de wijn af wil blijven? Een greep uit de vragen die we tegenkwamen in dit NRC-artikel. We pikten er een paar uit.

Lees meer


Kom je ook naar het IkPasLive Café?

Nog één nachtje slapen en dan is het zover. Morgenavond van 20.00 tot 21.30 organiseert IkPas in het kader van Quitters Day (de dag die bekend staat als de dag waarop de meeste goede voornemens alweer sneuvelen), een live event. Omdat we willen dat iedereen een succesvolle pauze tegemoet gaat, organiseert IkPas dit jaar de talkshow 'IkPasLive Café' waarin ervaringsdeskundigen en experts tips geven om van Dry January een daverend succes te maken.


En jij kunt er live bij zijn! Lees hier alles over dit event en schrijf je in als tribunegast. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ben je net te laat en zijn alle plekken vergeven? Het event wordt live uitgezonden op onze website. 


Blogger aan het woord

Meedoen met IkPas betekent ook uitdagingen tackelen. Zo valt de wijnbeurs voor horeca- en wijnprofessionals, die Karin binnenkort bezoekt, zeker ook onder deze noemer.

Lees hier Karins blog

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

1 op de 14 Nederlanders (7,3 procent) overmatig drinkt? Overmatig drinken houdt voor vrouwen in: meer dan 14 glazen per week, voor mannen meer dan 21 glazen per week.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo