Vraag: waarom is alcohol zo verslavend? ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Januari wordt Dry January

Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 12

Beste Sanne,


Via de dagelijkse nieuwsbrief informeren we je over het thema alcohol. Logisch. Laagdrempelige artikelen schijnen hopelijk een verhelderend licht op alcohol, de effecten ervan en de rol die het in jouw leven speelt. Vandaag duiken we in het onderwerp: wat maakt alcohol zo verslavend? Hoe werkt dit precies? Want als je weet hoe het werkt, dan kun je er iets mee.


Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Log in bij IkPas

Waarom is alcohol zo verslavend?

Alcohol. Sommigen weten goed maat te houden, anderen drinken er meer van dan goed voor hen is. En of je nu veel, weinig of gemiddeld drinkt; iedereen weet dat alcohol ongezond is voor lichaam en geest. Maar waarom blijf je ervan drinken? Wat maakt alcohol zo verslavend?

Lees meer


Kijk je vanavond ook naar het IkPasLive Café?

Het is zover. Vanavond van 20.00 tot 21.30 organiseert IkPas in het kader van Quitters Day (de dag die bekend staat als de dag waarop de meeste goede voornemens alweer sneuvelen), een live event. Omdat we willen dat iedereen een succesvolle pauze tegemoet gaat, organiseert IkPas dit jaar de talkshow 'IkPasLive Café' waarin ervaringsdeskundigen en experts tips geven om van Dry January een daverend succes te maken.


Het event wordt live uitgezonden op onze website. 'Zien' we je vanavond?


Kom vanavond naar het IkPasLive Café!

Er zijn nog een paar plekken vrij in het IkPasLive Café. Dus heb je zin in een verzetje vanavond, meld je aan als tribunegast. Aan de praattafel zitten niemand minder dan Maarten van Ooijen (staatssecretaris ministerie van Volsgezondheid, Welzijn en Sport), Bart Takkenberg (leverarts), Anouk Hoogendijk (oud-profvoetbalster), Sander Hoogendoorn (radio-dj) en vele andre gasten. De avond wordt gepresenteerd door voormalig nieuwslezeres en journalist Merel Westrik. 


Meld je als gast aan op onze website en kom vooral gezellig samen. Zien we je vanavond?

Geen Dry maar Damp January

Jij drinkt een maand niet. Tot zover geen vragen. Maar wist je dat er ook een andere versie van Dry January bestaat? Maak kennis met Damp January.

Lees meer


Blogger aan het woord

Er zitten veel voordelen aan pauzeren. Misschien dat Jack niet per se beter slaapt of fitter wakker wordt, maar zijn smaak ontwikkelt zich wel verder. Iemand ook een shotje gember?

Lees hier Jacks blog

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

je je kennis over alcohol kunt testen? Als je nieuwsgierig bent naar je kennis over alcohol, doe dan hier de test. En leer meer over de effecten van alcohol op het lichaam, of je van koffie drinken weer nuchter wordt, of vrouwen slechter tegen alcohol kunnen dan mannen en of je aan pubers kunt zien wanneer ze gedronken hebben.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo