Trek, zin, drang of craving‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 8

Beste Eline,

Hoera, je pauzeert al een week! Wat goed en gezond van jou. Hopelijk ervaar jij al wat voordelen. Misschien slaap je intussen wat beter (kan even duren hoor), of voel je nieuwe energie stromen? We gunnen het je enorm.

Maar misschien loopt het bij jou net even anders...je kunt ook nadelen ervaren, zoals 'trek'. Overvallen worden door zin, drang, of craving. Geef het beestje maar een naam. Dan is de vraag: hoe ga je om met die zin in alcohol?


Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Log in bij IkPas

Hoe ga je om met het grote verlangen?

Je staat honderd procent achter je pauzeperiode. Je hebt je woordje klaarstaan als mensen je iets alcoholisch aanbieden, je hebt nagedacht over een alternatief drankje, je zoekt je ontspanning of afleiding in een andere hoek en toch: de ‘craving’ die je kunt hebben of voelen naar je oude vertrouwde gewoonte is lastig te tackelen. Hoe ga je om met dit verlangende gevoel? Wij komen met raad!


Lees meer
IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Vivianne - IkPas 2023

Vivianne deed vorig jaar ook mee aan Dry January en vond dit best pittg. Toch is ze er dit jaar weer bij. En de eerste uitdaging biedt zich al snel aan. Uit lunchen zónder wijntje erbij...We volgen haar via een aantal vlogs de komende weken.

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons
Dry January Training: de eerste 'droge' week!

Iedere zondag delen we een deel van de Dry January training bedacht door Sigrid Sijthoff. Sigrid is arts en eigenaar van verslavingsinstelling Kick your Habits, die vestigingen heeft in Amsterdam en Utrecht. Ook schreef ze een boek 'Proost!' Het doel van de training is om mensen te stimuleren ook na Dry January bewuster met alcohol om te laten gaan. 


P.S: Laat je niet verwarren door 'week 3'. Er zijn nog twee delen (weken), die inzoomen op de voorbereiding van Dry January. Je ziet hier Week I en hier Week II.

Wist je dat...

er nog veel meer te lezen is over cravings? Check deze artikelen: 'Zo reken je af met cravings', 'Zo weersta je de verleiding' en 'Zo zit je de zucht uit'.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo