3 x een 'Wist-je-datje'‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 18

Beste Eline,


De 'Wist-je-datjes' worden altijd goed gelezen. Daarom staat deze nieuwsbrief in het teken van deze rubriek. En we nodigen je van harte uit om ook jouw wist-je-datje, met het thema alcohol in de hoofdrol, met ons te delen. 

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Log in bij IkPas

Alternatieven voor het slaapmutsje

Gisteren vroeg Linda zich in haar blog nog af, of alcohol je echt slechter laat slapen. Ja. Dat is zo. Want wist je dat alcohol je hele slaapcyclus in de war gooit? Daarom is het befaamde slaapmutsje ook een echte wolf in schaapskleren. Gelukkig bestaan er een boel alternatieven die écht als een slaapmutsje werken.

Lees meer

Sporters drinken relatief vaker alcohol

‘Sporten is gezond’ is een uitdrukking die je vast wel kent. We weten allemaal dat sporten goed voor je is en deel uitmaakt van een gezonde leefstijl. Mensen die wekelijks sporten, kampen minder vaak met overgewicht, roken minder en eten gezonder dan de gemiddelde Nederlander. Maar wist je dat er één gebied is, waarop sporters minder goed scoren dan niet-sporters? Ze drinken relatief vaker alcohol.

Lees meer

Een kwade dronk hebben: hoe zit dat?

Een kwade dronk hebben is vervelend. Je doet of zegt dingen die kwetsend zijn voor jezelf en anderen. Waarom de een vrolijk wordt van een paar glazen alcohol en de ander vervelend, of zelfs agressief, lees je hier.

Lees meer

Kijk en doe mee met IkPas Live

Morgen vertelt Martijn in een nieuw webinar weer een heleboel nuttigs over alles wat met het thema alcohol & pauzeren te maken heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is iets voor 20.00 uur naar IkPas Live  te gaan en je volgt dit webinar. In de informatieve webinars bespreekt Martijn diverse onderwerpen rondom het thema alcohol. Tot morgenavond 20.00? 


P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden. 

IkPas Live
IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Ook Jan Wouter doet zijn best om een smakelijk alternatief te vinden. Voor nu op nummer één: water met bubbels en een halve citroen. Speciaal voor Jan Wouter en iedereen die ook (nog steeds) op zoek is: vanaf morgen duiken we in de wereld die 'alternatieve drankjes' heet. 

Lees meer

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

je niet sneller dronken wordt door het leegdrinken van je glas met allemaal kleine of juist grote slokken? Ieder keer een beetje alcohol binnenkrijgen of juist in grote slokken je glas leegdrinken, maakt in wezen niets uit wat betreft het effect van de alcohol. Het gaat echt om de hoeveelheid pure alcohol, die je in een bepaalde tijd drinkt en die is niet verschillend bij kleine of grote slokken. Sneller dronken worden, gebeurt wel als je meer drinkt, niet gewend bent om regelmatig te drinken of op nuchtere maag drinkt.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo