Geniet jij ook zo van die frisse ochtenden?‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 26

Beste Eline,


Nog 6 dagen -we maken de maand vol en pauzeren tot en met 31 januari- en dan zit deze Dry January erop. Nog even volhouden dus!


De komende dagen delen we tips met je over 'hoe verder na een alcoholpauze?' Ook goed om te weten, is dat je alcoholpauze niet hoeft te eindigen na 31 januari. In februari pauzeren we bij IkPas vrolijk verder. Jij bent natuurlijk ook uitgenodigd. 


En niet alleen in februari kun je rekenen op IkPas. Iedere eerste van de maand start er een nieuwe challenge. Wil jij fris de lente in? Een pauze inlassen voor je vakantie? Of juist pas op de plaats maken ná een vakantie? Het kan allemaal. Plan je pauzes vast vooruit en schrijf je hier in voor een of meerdere van onze maandchallenges.


Tot morgen.


Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Schrijf je hier in voor een nieuwe challenge

Ode aan de frisse ochtend

We zijn in het staartje van Dry January beland en dat betekent dat je er al heel wat alcoholloze dagen op hebt zitten. Waar dit ’s avonds bij vlagen misschien moeilijk is, heb je vast al ontdekt dat de beloning in de ochtenden ligt. Want een ochtend na een dag zonder alcohol is op alle manieren een frisse ochtend. Tijd om het fruitige begin van de dag in het zonnetje te zetten. Met alle voordelen van de frisse ochtend op een rij!

Lees meer


Kijk en doe mee met IkPas Live

Vanavond kun je kijken en luisteren naar het laatste webinar van deze Dry January. Hierin bespreekt Martijn weer een heleboel nuttigs over alles wat met het thema alcohol & pauzeren te maken heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is iets voor 20.00 uur naar IkPas Live te gaan en je volgt dit webinar. In de informatieve webinars bespreekt Martijn diverse onderwerpen rondom het thema alcohol. Tot vanavond 20.00? 


P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden.

IkPas Live

Van Dry January naar KortDroog en langer

Zie jij een verlenging van je alcoholpauze wel zitten? Schrijf je dan nu in voor KortDroog (hele maand februari) én (of) de 40 dagen geen druppel challenge die op woensdag 22 februari van start gaat. Inschrijven doe je hier.

Schrijf je in


Zo maak je een nieuwe challenge aan

Velen van jullie willen hun alcoholpauze verlengen. Hartstikke mooi! We ontvangen mailtjes met vragen over hoe dit moet; verlengen. Dat lees je hier.


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.

Blogger aan het woord

Uiteten zonder wijntje lukt Anna prima. En om op jouw vraag terug te komen Anna: wij hebben inderdaad onderzoek gedaan naar de effecten van een alcoholpauze op de lange(re) termijn. Daaruit blijkt dat IkPas-deelnemers na een half jaar 30 procent minder alcohol drinken, dan vóór hun alcoholpauze. 6 procent stopte in deze periode zelfs helemaal met het drinken van alcohol. Je leest er meer over in dit artikel.

Lees meer

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

drinkers denken dat ze steeds beter tegen alcohol kunnen, maar dat dit een misverstand is? Tolerantie (gewenning) is niet van toepassing op alle effecten van alcohol. Het reactievermogen bijvoorbeeld, gaat nog steeds even snel achteruit. Getrainde drinker of niet.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo