Nog 5 dagen te gaan‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Bekijk online

Nieuwsbrief Dry January

Dag 27

Beste Eline,


Ruik jij die finish al? In deze laatste 5 pauzedagen zit nog een weekend. Ben je intussen gewend aan een alcoholvrije zaterdag en zondag? Of is het ieder weekend toch een beetje lastig. Wat helpt is afleiding. Begeef je naar buiten, pak een uitgesteld karweitje aan of duik in een goed boek. Wat ook helpt, is een smakelijk alternatief. En die tips druppelen nog steeds binnen. Je vindt ze in deze nieuwsbrief.


Tot morgen.


Hartelijke groeten,

Het IkPas-team

Schrijf je hier in voor een nieuwe challenge

Tips voor alternatieven van IkPas-deelnemers

Het is vaak even zoeken naar een waardig alternatief nu je geen alcohol drinkt. We hopen dat jij intussen geniet van jouw nieuwe non-alcoholische lievelingsdrankje. En anders staat er hier misschien wel iets voor je tussen?

Lees meer


Recept voor madeleines met een bite

Mmmmm...madeleines. Je weet wel, die boterige cakejes met hun schelpachtige vorm met ribbeltjes. In dit geval krijgen de madeleines net dat beetje extra smaak door er wat GIMBER aan toe te voegen. Bakze!

Lees hier het recept

Van Dry January naar KortDroog en langer

Zie jij een verlenging van je alcoholpauze wel zitten? Schrijf je dan nu in voor KortDroog (hele maand februari) én (of) de 40 dagen geen druppel challenge die op woensdag 22 februari van start gaat. Inschrijven doe je hier.

Schrijf je in


Zo maak je een nieuwe challenge aan

Velen van jullie willen hun alcoholpauze verlengen. Hartstikke mooi! We ontvangen mailtjes met vragen over hoe dit moet; verlengen. Dat lees je hier.


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.

Blogger aan het woord

Roy verbaast zich over het feit dat alcohol echt overal is. Je koopt het op iedere straathoek en er wordt volop reclame voor gemaakt, óók voor 21.00 's avonds. Conclusie: alle pauzeerders zijn toppers! 

Lees meer

@Ikpasnl

Volg ons op Instagram

Instagram
Volg ons

Wist je dat...

ondanks de wet- en regelgeving rondom het vertoon van alcoholreclames jongeren nog steeds veel alcoholreclame zien? Zij zien zelfs meer alcoholreclames dan volwassenen (30+), zoals blijkt uit een onderzoek onder Nederlandse jongeren. 29% – 34% van de jongeren gaf aan veel tot zeer veel alcoholreclame te hebben gezien bij festivals, evenementen en poppodia. Daarnaast gaven jongeren aan ook (zeer) veel advertenties in folders (28%) en premiums in horecagelegenheden (26%) te hebben gezien. Ze komen ook vaker dan volwassenen in aanraking met allerlei andere vormen van alcoholreclame.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?

Je kunt op verschillende manieren onze hulp vragen:

Bekijk ook eens de website van allesoverdrinken.nl of Alcoholinfo