Dag 1‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Doe jij weer mee met Dry January?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 1

Beste Katja,


En we zijn los! 40 dagen geen druppel alcohol. Wat fijn dat je erbij bent. Misschien pauzeer je voor het eerst en zie je er tegenop. Of heb je eerder meegedaan, al dan niet met succes. Of ben je één van de deelnemers die in januari ook al 'ik pas' zei. Heb je zelfs meegedaan met KortDroog (de februari-challenge)?

Wat je voorgeschiedenis qua pauzeren ook is, je bent er. En we zijn met een divers gezelschap, uit alle windstreken van Nederland, jong en oud. Er zijn deelnemers via KBO-Brabant, via gemeenten en bedrijven en mensen die zich individueel hebben ingeschreven. 

Vanaf vandaag ontvang je een dagelijkse nieuwsbrief van ons, tenzij je anders hebt aangegeven, en ondersteunen wij jou daar waar wij kunnen. We geven tips en adviezen en voor het stellen van je vragen kun je terecht bij één van de IkPas-coaches, het forum of je stuurt een e-mail of een bericht via Facebook messenger.

Succes en tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-teamjij + ik = samen sterk

Enkele duizenden mensen zetten vanaf vandaag hun alcoholgebruik op pauze. Alleen of samen met familie, vrienden, volleybalclub, straat, roeivereniging of kaartclubje. Je kunt je namelijk als team opgeven en dat is goed nieuws. Want samen sta je sterk. Houd je elkaar scherp én gemotiveerd. We delen jullie ervaringen op onze website en sociale media, en natuurlijk ook in deze nieuwsbrief. 

Ken je iemand die spijt heeft, dat hij de kans voorbij heeft laten gaan om zich te registreren? Aanmelden kan nog tot en met 28 februari! Of wil je alsnog een team aanmaken? Doe dat hier.


Check dashboard, forum en dagboek

Het dashboard is een handig hulpmiddel tijdens deze campagne. Je kunt bijhouden hoeveel dagen je al goed bezig bent (of hoeveel dagen je nog moet, net wat je wil), je kunt jezelf beloningen in het vooruitzicht stellen, er zijn recepten te vinden en je kunt blogs volgen. 

Vanwege groot succes zijn de opties ‘forum’ en ‘dagboek’ ook dit jaar te vinden op je dashboard. Op het forum deel je je ervaringen en kom je gemakkelijk in contact met mede-IkPassers. Aan je persoonlijk dagboek kun je al je overwinningen, moeilijke momenten, euforie of frustratie toevertrouwen. Als je wil, mag je deze fragmenten delen met anderen. 


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Maak je klaar voor de bloggers en vloggers

Wanneer je al vaker mee hebt gedaan aan IkPas, dan weet je dat er ook iedere dag een blogger of vlogger verslag doet van zijn of haar alcoholpauze. Geen nood, dat doen we nu weer. Vanaf aanstaande maandag volg je de pauzeavonturen van verschillende deelnemers op de voet.

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

deze 40 dagen geen druppel challenge begint op de dag dat ook de traditionele vastenperiode binnen het christendom start? Vasten is het zich geheel of gedeeltelijk onthouden van eten of drinken of van bepaald eten of drinken voor een bepaalde periode. De redenen om te vasten zijn heel verschillend: religieus, bezinning, rouw, om iets af te dwingen, medisch voorschrift, reiniging of zoals bij IkPas: bewustwording.