Dag 2‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Doe jij weer mee met Dry January?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 2

Beste Katja,


Zo de kop is eraf. Altijd fijn wanneer die eerste dag erop zit. De komende weken schotelen we je een heleboel informatief leesmateriaal voor, waar je je hopelijk door gesterkt voelt. De onderwerpen variëren van alternatieve drankjes tot tips hoe om te gaan met moeilijke momenten. Mocht er een onderwerp zijn waar jij in geïnteresseerd bent rondom het thema alcohol, aarzel dan niet en stuur een bericht naar katja@ikpas.nl.

Als je net bent aangehaakt: vanaf vandaag ontvang je een dagelijkse nieuwsbrief van ons, tenzij je anders hebt aangegeven, en ondersteunen wij jou daar waar wij kunnen. We geven tips en adviezen en voor het stellen van je vragen kun je terecht bij één van de IkPas-coaches, het forum of je stuurt een e-mail of een bericht via Facebook messenger.

Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Join the club

Ken je iemand die spijt heeft, dat hij de kans voorbij heeft laten schieten om zich in te schrijven? Aanmelden kan nog tot en met 28 februari! Of wil je alsnog een team aanmaken? Doe dat hier.


Zo verander je je mindset

Misschien houd je voor het eerst een alcoholpauze in je leven, doe je voor een tweede of derde keer mee of ben je een getrainde pauzehouder. Of je nu veel ervaring met pauzeren hebt of niet, het vraagt iedere keer weer een switch in mindset van je. Hoe train je je brein, zodat je alcoholpauze een succes wordt?


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

onze hersenen te kneden zijn? Als je van nieuw gedrag een goede gewoonte wil maken, zorg dan dat je hersenen nieuwe verbindingen aanleggen. Dat betekent dat je het nieuwe gedrag moet blijven herhalen. Kom je thuis na een drukke dag? En dronk je voorheen dan eerst een glas alcohol? Doe iets anders ontspannends. Zoals de planten water geven. Naar je lievelingsnummer luisteren. Een rondje lopen met of zonder hond. Een stukje puzzel leggen? Na verloop van tijd associëren je hersenen je thuiskomst met dit nieuwe gedrag en niet met alcohol.