Dag 8‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Doe jij weer mee met Dry January?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 8

Beste Katja,


Ho, stop. Even wachten. Voordat we beginnen, eerst dit: je bent inmiddels een week aan het pauzeren! High five voor jou. Hopelijk valt het je tot nu toe mee en verloopt jouw pauze lekker soepel. Misschien slaap je beter, neemt je energie toe en begin je al een beetje te stralen?

Voor diegenen die zich maar ten dele of helemaal niet in bovenstaande herkennen: wat niet is, kan nog komen. Geef het tijd. Weet dat er vanbinnen al een heleboel goeds gaande is. In het artikel 'Het is pauze dus je organen vieren feest', lees je nog eens wat een pauze voor je organen betekent. Daar knapt een mens van op!

Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



De verschillende ontwenningsverschijnselen

Was je voorheen gewend om meerdere keren per week of dagelijks een glas of meerdere glazen alcohol te drinken, dan zou je met name aan het begin van je pauze last kunnen hebben van (lichte) ontwenningsverschijnselen. Welke verschijnselen dit kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat, lees je hier.


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Kijk en doe mee met IkPas Live

Nog 1 nachtje slapen en dan praat Martijn het eerste webinar van deze 40 dagen geen druppel!-challenge aan elkaar. Hierin bespreekt hij weer een heleboel nuttigs over alles wat met het thema alcohol & pauzeren te maken heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is iets voor 20.00 uur naar IkPas Live te gaan en je volgt dit webinar. In de informatieve webinars bespreekt Martijn diverse onderwerpen rondom het thema alcohol. Tot morgen 20.00? 


P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden.


Link naar IkPas Live



Blogger aan het woord

Lida is onze derde gastblogger. Ze heeft al eerder gepauzeerd (Dry January) en is hierin niet altijd succesvol geweest. Dat de aanhouder wint, blijkt wel want Lida pauzeert nu sinds 1 januari en het gaat hartstikke goed!


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

bijna 70 procent van de IkPas-deelnemers inderdaad geen druppel drinkt tijdens een alcoholpauze? Een inschrijving -met de bijbehorende ondersteuning- helpt dus echt!