Dag 10 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Doe jij weer mee met Dry January?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 10

Beste Katja,


Dag 10? Dag 10 ja! Na deze dag zit een kwart van je alcoholpauze erop. Daar mag je trots op zijn. Want pauzeren kan soms best lastig zijn. Alcohol is immers zo verweven met ons leven. Bedenk een gelegenheid en er 'hoort' alcohol bij. En nu de lente in aantocht is, begint het buitenleven te lonken.

Omgaan met 'triggermomenten' is dan ook iets waar veel deelnemers mee worstelen. Geen nood, wij komen met tips. 

Fijne vrijdag en tot morgen!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Omgaan met ‘dorst’ tijdens een pauze

Gingen je sociale afspraken voor je alcoholpauze nog gepaard met een (royale) slok alcohol, deze challenge sta je op iedere borrel, verjaardag of andere sociale gebeurtenis met een non-alcoholisch drankje in je hand. Krijg je van deze gedachte spontaan zin in een glas alcohol? Lees dan hier hoe je met triggermomenten omgaat en tóch een gezellige maand hebt.


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Blogger aan het woord

Bewustwording is een van de redenen waarom IkPas in het leven is geroepen. Bewust worden van je drinkgedrag, zelf bepalen welke rol alcohol in je leven mag spelen. En dat is precies wat Renate doet. Ze neemt haar drinkgedrag onder de loep.


Lees meer


Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

een alcoholpauze je weerstand bevordert? Je leest er meer over in het artikel: 'Geef je weerstand een boost'.