Dag 12 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Doe jij weer mee met Dry January?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 12

Beste Katja,


We stipten het afgelopen vrijdag al even kort aan: triggermomenten. Vooral het weekend kan een paar lastige momenten kennen. Het weekend inluiden, 's avonds relaxen met een kaasje en een glas, het weekend afsluiten, een etentje...er zijn genoeg aanleidingen en gelegenheden te verzinnen. En ook als er geen sprake is van een 'moment', kan de zin in alcohol je zomaar overvallen.

Met een alcoholpauze is die zucht, die zin, dat verlangen of die craving niet zomaar verdwenen. Je geeft er niet aan toe, maar toch...

Daarom staat de nieuwsbrief vandaag in het teken van 'omgaan met verlangen'. Onthoud vooral dit: die zin trekt vanzelf weg. Echt waar. Hoe je die craving uitzit, lees je onder andere in het artikel van vandaag.

Geniet van je zondag.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-teamHoe ga je om met het grote verlangen?

Je staat honderd procent achter je pauzeperiode. Je hebt je woordje klaarstaan als mensen je iets alcoholisch aanbieden, je hebt nagedacht over een alternatief drankje, je zoekt je ontspanning of afleiding in een andere hoek en toch: de ‘craving’ die je kunt hebben of voelen naar je oude vertrouwde gewoonte is lastig te tackelen. Hoe ga je om met dit verlangende gevoel? Wij komen met raad!


Lees meerBlogger aan het woord

Charlotte leidt een druk leven en vliegt (letterlijk) van hot naar her. Ze pauzeert sinds 1 januari en dat gaat heel goed. De maand maart hoopt ze net zo fris door te komen. Al staan er wel een paar hele leuke dingen op de planning...


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

een manier van omgaan met trek of een verlangen de boel 'uitzitten' is? Er niet voor weglopen, maar heel bewust ervaren hoe dat verlangen voelt. Het gaat namelijk vanzelf weer weg. Vroeg of laat. Een manier om die trek uit te zitten, is je concentreren op je ademhaling. Gewoon je ogen sluiten en rustig in- en uitademen.
Lees hier nog meer tips voor het omgaan met 'trek'.