Dag 16 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Doe jij weer mee met Dry January?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 16

Beste Katja,


Vandaag roeren we een wat zwaarder onderwerp aan: alcoholverslaving. Misschien (en vooral: hopelijk) niet herkenbaar voor jou, maar interessant genoeg om meer over te willen lezen. Wij spraken met een verslavingsarts en zij gaf antwoord op 8 prangende vragen. Ook gingen we in gesprek met schrijver Jan Geurtz. Zijn boek 'De verlaving voorbij' (1999) wordt vandaag de dag nog door velen gelezen.

Via onze nieuwsbrieven proberen we ieder onderwerp te belichten. Van zwaar naar licht en alles wat ertussenin zit. Is er een alcoholgerelateerd onderwerp waar jij graag meer over wil weten? Stuur je suggestie naar katja@ikpas.nl.

Tot morgen!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team8 vragen aan een verslavingsarts 

Petra Ooms werkte eerst jarenlang als huisarts, voordat ze de stap maakte naar verslavingsarts. Intussen is ze als verslavingsarts en behandelaar verbonden aan Jellinek. Wij stelden haar 8 vragen rondom alcohol.


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


'De verslaving voorbij' nog steeds actueel 

In 1999 bracht Jan Geurtz het boek ‘De verslaving voorbij’ uit. Nu, zoveel jaren later, is het boek nog altijd actueel en wordt het door vele mensen gelezen die willen stoppen met het drinken van alcohol. In het boek wordt onder andere gesproken over de ‘opluchtingmethode’. Wij gingen met de schrijver in gesprek.

Fotocredits: Jet van Gaal


Lees meerTot vanavond bij het IkPas webinar?

Vanavond 20.00 webinar-tijd. Dan praat Martijn het tweede webinar van deze 40 dagen geen druppel!-challenge aan elkaar. Hierin bespreekt hij weer een heleboel nuttigs over alles wat met het thema alcohol & pauzeren te maken heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is iets voor 20.00 uur naar 
IkPas Webinar te gaan en je volgt dit webinar. In de informatieve webinars bespreekt Martijn diverse onderwerpen rondom het thema alcohol. Tot vanavond 20.00? 


P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden.


Link naar IkPas WebinarBlogger aan het woord

Na de laatste blogger-oproep meldde Mariska zich vrijwel direct. Wat fijn dat zij deze donderdagplek de komende weken opvult. Ze is een ervaren pauzeerder en toch voelt het dit jaar anders. Ze vertelt erover in haar eerste blog.


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

we onlangs een informatief digitaal boekje tegenkwamen waarin het probleem rondom alcohol heel goed leesbaar en laagdrempelig wordt beschreven? Je vindt het boekje: 'De feiten over alcohol' hier.