Dag 19 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 19

Beste Katja,


Ruik jij dat ook? Nee, dat is niet de finish nee, maar wel bijna de eerste helft van de 40 dagen geen druppel! challenge. Nog een paar dagen en je begint al aan de tweede helft van deze pauze. Zijn de dagen voor jou snel voorbij gegaan, of is het een lange zit? We hopen het eerste.

De nieuwsbrief van deze zondag staat in het teken van het thema 'ouderen en alcohol'. Het lichaam van een 55-plusser reageert nu eenmaal anders op alcohol dan dat van een jonkie. Vandaag lees je hier alle ins & outs over.

Fijne zondag!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-teamAlcohol drinken na je 55ste is toch anders

Wat wordt verstaan onder probleemdrinkers? Waarom lopen ouderen meer kans om probleemdrinkers te worden? En wat is de oplossing? Onder het mom: een gewaarschuwd mens telt voor twee worden deze en nog meer vragen beantwoord in dit artikel.


Lees meerOuderen en alcohol: 5 prangende vragen

Deed je voorheen zingend het licht uit op een feestje? Of iets minder uitbundig: kon je voorheen prima een aantal glazen wijn of flesjes bier drinken? Nu je 55+ bent (be)valt de alcohol steeds minder goed. Eén troost: daar ben je niet de enige in. Daar is een verklaring voor. Tipje van de sluier: iets met lichaamssamenstelling en tragere organen.


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Blogger aan het woord

Charlotte reisde en reed wat af de afgelopen week. Ondanks onverwachte familiebijeenkomsten en tripjes door Duitsland en naar het mooie Maastricht was er in geen enkel geval sprake van alcohol. Wel jammer van die buikgriep aan het eind.


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

je extra dient op te letten met het drinken van alcohol wanneer je geneesmiddelen slikt die een verdovend effect hebben? Denk bijvoorbeeld aan: slaap- en kalmeringsmiddelen, antidepressiva, angstremmers, anti-epilepsie middelen, zware pijnstillers en bepaalde middelen tegen allergieën. Door het drinken van alcohol, in combinatie met één van zojuist genoemde middelen, wordt het verdovende effect nog verder versterkt. Hierdoor daalt de concentratie, neemt de controle over bewegingen af en ontstaat een hogere kans op duizeligheid en evenwichtsstoornissen. Met meer kans op vallen en andere ongelukken.