Dag 23 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 23

Beste Katja,


'Alcohol is er altijd en overal'. 'Alcohol zit diep verankerd in onze cultuur'. 'Alcohol is maatschappelijk geaccepteerd'.

Wat je leest, zijn veelgenoemde uitspraken rondom alcohol. Allemaal hartstikke waar, maar hoe zit dat dan precies? Waarom heeft alcohol de status zoals het die vandaag de dag heeft? In deze nieuwsbrief neemt Rob Bovens, alcoholonderzoeker én medeoprichter van IkPas, je mee in de geschiedenis van alcoholgebruik, -preventie en –beleid.

Fijne dag!


Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Rob Bovens & Alcohol in onze maatschappij

Alcohol maakt sinds jaar en dag deel uit van onze cultuur. In deze vijfdelige reeks over ‘alcohol in onze maatschappij’ neemt Rob Bovens, alcoholonderzoeker en coördinator van de Academische Werkplaats Verslaving bij Tranzo Tilburg University, je mee naar het prille begin om in deel 5 te eindigen met de hedendaagse rol van alcohol binnen onze samenleving. 

Alcohol in onze maatschappij - deel I
Alcohol in onze maatschappij - deel II
Alcohol in onze maatschappij - deel III
Alcohol in onze maatschappij - deel IV
Alcohol in onze maatschappij - deel V


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Webinar-tijd. Zit jij vanavond ook klaar? 

Vandaag is webinar-dag. Vaste host Martijn bespreekt in dit derde webinar weer een heleboel nuttigs over alles wat met het thema alcohol & pauzeren te maken heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is iets voor 20.00 uur naar IkPas Webinar te gaan en je volgt dit webinar. Tot vanavond 20.00? 


P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden.


Link naar IkPas Webinar



Blogger aan het woord

De inflatie ontgaat ons allemaal niet. Ook de alternatieve drankjes zijn aan de prijs ondervindt Mariska. Toch is dit het waard zegt onze blogger van vandaag. Zeker na het zien van de documentaire die ze ons tipt.


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

alcohol schenken binnen de retail ook wel blurring wordt genoemd?