Dag 25 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 25

Beste Katja,

Hoezo sporten & alcohol denk je misschien als je het onderwerp van deze nieuwbrief leest. Iedereen weet toch dat dit geen goede combinatie is? Maar sporten en alcohol is meer met elkaar verbonden dan je in eerste instantie denkt. Een biertje als je een mooie loop hebt afgerond, een wijntje na dat spannende potje tennis, een glaasje bubbels omdat je een persoonlijk record hebt neergezet…en wat te denken van de derde helft in de kantine van de plaatselijke sportvereniging?


Daarom schijnen we vandaag ons licht op sporten en alcohol. Wat doet alcohol met je sportprestaties? En wat voor effect heeft een pauze op je sportprestaties?

Tot morgen!


Hartelijke groeten,

Het IkPas-teamHet effect van alcohol op je sportprestaties

Een biertje pakken na het sporten, is voor veel sporters dé manier om een training of wedstrijd af te sluiten. Even een moment van ontspanning na alle fysieke inspanningen. En nu je zo gezond bezig bent geweest, heb je dit biertje wel verdiend, toch? Je voelt hem vast al aankomen: met alcohol drinken na het sporten, doe je je lichaam geen plezier. En met alcohol drinken vlak vóór het sporten helemaal niet. Lees hier meer over het effect van alcohol op je lijf en je sportprestaties.


Lees meerHet effect van pauzeren op je sportprestaties

Je gezondheid is je alles waard. Sporten draagt bij aan een betere gezondheid zowel mentaal als fysiek. Een goede conditie geeft kracht en verhoogt je weerstand. Fijn ook: een alcoholpauze heeft een groots effect op je sportprestaties.


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Blogger aan het woord

Ook hardloper Pieter merkt het verschil tussen wel of niet hebben gedronken wanneer hij de volgende dag aan zijn rondje begint. Hij traint samen met zijn vrouw op dit moment voor de Marathon van Amsterdam. #wauw!


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

-van de wekelijkse sporters 70% meer dan één glas per dag drinkt, tegen 53% van de niet (wekelijkse) sporter?

-van de wekelijkse sporters de fitnessers in verhouding het minst drinken?

-duur- en zaalsporters wat meer drinken dan de gemiddelde sporter? Het meest drinken de veldsporters (voetballers, hockeyers, maar ook tennissers): 82% van de veldsporters drinkt meer dan één glas per dag.  

-overmatig of zwaar drinken evenveel voorkomt bij sporters als bij niet-sporters?