Dag 26 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 26

Beste Katja,

We hebben allemaal wel eens zo'n dag dat onze kaakspieren pijn doen van het lachen. Nep of echt. Liever echt, want van de hele dag door nep-lachen schijn je behoorlijk depri te kunnen worden én het zou je zelfs sneller naar de fles doen laten grijpen. Je leest er meer over in het artikel van vandaag

PS: Het is zondag en de lente begint over enkele dagen. Genoeg reden om echt te lachen dus vandaag!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-teamLiever echt dan nep lachen

‘Lachen is gezond’ is niet voor niets de uitdrukking. Registreren je hersenen een goede grap, hilarisch kattenfilmpje of een grappige situatie, dan is dat hét startsein voor de aanmaak van de gelukshormonen endorfine, serotonine en dopamine. Tegelijkertijd schroeft een goede lachbui de aanmaak van stresshormonen cortisol en adrenaline terug. Beide processen zorgen ervoor dat je van lachen een lekker gevoel krijgt. Maar wat als je voor je werk veel moet lachen uit beleefdheid? En wat is de relatie met alcohol drinken?


Lees meerIkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Blogger aan het woord

Charlotte kan ineens naar een cappuccino of een lekkere appel verlangen in plaats van naar dat wijntje. Maar heel soms komt die oude 'craving' de hjoek omkijken. 


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

een kind tussen de 5 en 6 jaar gemiddeld zo’n 400 keer per dag lacht? Variërend van schaterlach tot kleine lach. Dit komt doordat op deze leeftijd alles nog als nieuw, grappig en interessant wordt ervaren. Naarmate je ouder wordt neemt dit, helaas, af. Valt er dus wat te lachen? Doen!