Dag 28 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 28

Beste Katja,

Een van de voordelen van geen alcohol drinken is geen kater hebben. En met die kater bedoelen we meer dan alleen hoofdpijn en misselijkheid. Je kunt namelijk ook last hebben van een mentale kater wanneer je te diep in het glaasje hebt gekeken.

Een mentale kater wordt ook wel een angstkater genoemd. Wat het precies is en hoe ermee om te gaan, mocht het je een keer gebeuren, lees je in het artikel van vandaag.

Fijne dag!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Pauzeren is ook: even geen mentale kater

Dat het na een avond flink doorzakken niet meevalt om ’s ochtends je kloppende hoofdpijn te negeren, je ontbijt weg te werken of om überhaupt op te staan, is lastig. Nog vervelender is dat je de dag erna soms behoorlijk somber kan zijn. Was je gisteren nog vol energie, grappig en on top of the world, vandaag ga je angstig na of je iets stoms hebt gezegd en voel je je schuldig dat je jezelf niet onder controle had. Wist je dat deze mentale kater voor een deel te wijten is aan een chemisch tekort in je hersenen?


Lees meer


IkPas: Hoe werkt mijn dashboard?


Heb je vragen over de werking van de IkPas-website en het gebruik van het dashboard? Misschien worden in dit filmpje al je vragen beantwoord.


Blogger aan het woord

Ook Tamara geniet van katervrije ochtenden. Daar kan geen speciaal biertje tegenop...


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

hoe ouder je wordt, hoe erger de katers zijn? Dit heeft onder andere te maken met de conditie waarin je lever verkeert. Lees meer over dit onderwerp in dit artikel.