Dag 33 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 33

Beste Katja,

Over precies een week gaat je laatste 40 dagen geen druppel! dag in. Tot en met volgende week maandag ontvang je nog iedere dag een nieuwsbrief. Mocht je nu denken: 'help, en dan? Geen nood: in de laatste dagen bereiden we je voor op 'een leven na IkPas'.

De nieuwsbrief van vandaag staat in het teken van alcohol & medicijnen. Wat is wijsheid? Wij komen met antwoorden.

Fijne zondag!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Alcohol & antibiotica: liever niet

Een antibioticakuur, wie heeft er niet ooit een moeten nemen? Om bijvoorbeeld van die oor-, keel-, blaas- of andere vervelende ontsteking af te komen. Dankzij antibiotica knap je snel weer op en kan het zomaar zijn dat je aan het eind van je kuur alweer ergens op een feestje staat. Je voelt je goed en hebt zin in een wijntje of biertje. Doen of niet?


Lees meer



Join the club

Speciaal voor iedereen die na Pasen behoefte heeft aan een pauzeverlenging: schrijf je hier in voor een nieuwe challenge. Doe mee met een maandchallenge of pauzeer op eigen houtje -maar met ondersteuning van nieuwsbrieven- door een 'Eigen challenge' aan te maken.



Alcohol & medicijgebruik

Ouderen verdragen alcohol in de regel slechter vanwege veranderingen in het lichaam. Hierdoor is de concentratie alcohol eerder te hoog, neemt de gevoeligheid voor de effecten toe en verloopt de afbraak trager. Ook valincidenten vinden gemakkelijker plaats en hebben grotere consequenties. En er is nog iets om rekening mee te houden: alcohol en medicijngebruik.


Lees meer


Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

je op jellinek.nl een lijst vindt met de interactie tussen bepaalde medicijnen & alcohol?