Dag 35 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 35

Beste Katja,

Dag 35. Het is nu echt aftellen geblazen richting zondag, de laatste dag van je 40 dagen geen druppel challenge. Aanstaande maandag ontvang je de laatste nieuwsbrief. Maar voordat het zover is, delen we graag nog een aantal mooie artikelen en blogs met je. Ook is er nog een webinar te volgen aanstaande donderdag. #zinin!

Fijne dag!

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Waarom krijg je dorst van alcohol?

Een wijntje bestaat voor 87 tot 90% uit water, een biertje zelfs voor 95%. Hoe kan het dan dat je na een avond doorzakken ’s ochtends wakker wordt met een knallende koppijn, een droge mond en een onstilbare dorst? Dé tekenen dat je hersenen en de rest van je lichaam zwaar uitgedroogd zijn. Dit heeft alles te maken met het effect van alcohol op je lichaam.


Lees meer




Join the club

Speciaal voor iedereen die na Pasen behoefte heeft aan een pauzeverlenging: schrijf je hier in voor een nieuwe challenge. Doe mee met een maandchallenge of pauzeer op eigen houtje -maar met ondersteuning van nieuwsbrieven- door een 'Eigen challenge' aan te maken.



Blogger aan het woord

Tamara is van de ene in de andere alcoholpauze gerold. Ze is intussen dus een ervaren pauzeerder. En nu?


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

je na het sporten geneigd bent om je dorst met alcohol te lessen en dat dit onder andere te maken heeft met het fenomeen self licensing? Je leest er meer over in dit artikel: 

'Waarom is een biertje na het sporten zo aantrekkelijk?'