Dag 37 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 37

Beste Katja,

Misschien is dit je eerste pauze of ben je een 'veteraan' als het om pauzeren gaat. Hoe dan ook, IkPas draait al een tijdje mee. Door de jaren heen is de organisatie gegroeid en weten we vele mensen te bereiken. Daar zijn we ontzettend blij mee, want iedere deelnemer is belangrijk.

Intussen hebben we een grote hoeveelheid aan artikelen geschreven. In deze 'best of' lees je artikelen die je tot nu toe nog niet voorbij hebt zien komen in de dagelijkse nieuwsbrief, en die je wellicht wel leuk vindt om te lezen. 

Tot morgen.

P.S: Veel kijk- en luisterplezier voor diegenen die vanavond om 20.00 aansluiten bij het derde en laatste webinar van Martijn Planken.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Minder indirecte schade dankzij een pauze

Dat alcohol schadelijk voor je is, weet je. Het verhoogt zelfs het risico op een aantal kankersoorten. Als je niet drinkt, verlaag je vanzelfsprekend dit risico. En weet je dat een alcoholpauze ook bijdraagt aan het terugdringen van indirecte schade? Hier lees je wat we hiermee bedoelen.


Lees meer



Vanavond is het webinar-tijd

Vanavond is er weer een webinar. Onze vaste host Martijn bespreekt weer een heleboel nuttigs over alles wat met het thema alcohol & pauzeren te maken heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is iets voor 20.00 uur naar IkPas Webinar te gaan en je volgt dit webinar. In de informatieve webinars bespreekt Martijn diverse onderwerpen rondom het thema alcohol. Tot vanavond 20.00? 


P.S: Als je een vraag hebt voor Martijn, dan stuur je deze naar live@ikpas.nl. Martijn probeert alle vragen te beantwoorden.


Link naar IkPas Webinar



Waarom ontspannen met alcohol niet werkt

Iedereen kent dat beeld wel van die man of vrouw die na een dag hard werken thuiskomt en een biertje pakt of een wijntje inschenkt. Zo nu eerst een…glas alcohol. Even niks aan je hoofd, geen gedoe, geen stress alleen maar genieten. Guess what? Alcohol werkt niet stress verlagend, maar juist stress verhogend.


Lees meer



Join the club

Speciaal voor iedereen die na Pasen behoefte heeft aan een pauzeverlenging: schrijf je hier in voor een nieuwe challenge. Doe mee met een maandchallenge of pauzeer op eigen houtje -maar met ondersteuning van nieuwsbrieven- door een 'Eigen challenge' aan te maken.



Blogger aan het woord

Niet willen drinken is iets anders en vóelt anders, als niet mogen drinken. Zeker waar Mariska!


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

je lichaam en ook je portemonnee na 5 weken alcoholpauze flink wat voordeel ervaren? Je leest het in het artikel: 

'Vijf weken zonder alcohol, wat gebeurt er met je?'