Dag 39 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Pauzeren. Lekker hè?

Bekijk online

Nieuwsbrief 40 dagen geen druppel!

Dag 39

Beste Katja,

Op deze een na laatste dag blikken we vooruit. Vanaf maandag is jouw pauze voorbij en pak jij de draad weer op. Welke draad dat dan is? Dat is aan jou. In deze nieuwsbrief geven we tips hoe je bewust kunt drinken na je alcoholpauze.

Tot morgen, jouw laatste 40 dagen geen druppel-dag!

Tot morgen.

Hartelijke groeten,

Het IkPas-team



Hoe word je een weekenddrinker?

Op een dag komt er een einde aan je alcoholpauze. En dan willen de meeste mensen niet meer terug ‘naar hoe het eerst was’. Want tijdens dat ‘eerst’ werd er naar hun zin iets te vaak en iets te diep in het glaasje gekeken. Een populaire vraag onder IkPas-deelnemers is dan ook: hoe word ik een weekenddrinker?


Lees meer



Ken je de Maxx App al?

Een alcoholpauze volhouden kost de meeste mensen best wat moeite. Een gewoonte doorbreken is nu eenmaal niet makkelijk. Een buddy of een nieuwsbrief kan je helpen gemotiveerd te blijven. En er is een app. De Maxx App.


Lees meer



Van pauze naar pauze

Speciaal voor iedereen die na Pasen behoefte heeft aan een pauzeverlenging: schrijf je hier in voor een nieuwe challenge. Doe mee met een maandchallenge of pauzeer op eigen houtje -maar met ondersteuning van nieuwsbrieven- door een 'Eigen challenge' aan te maken.



Blogger aan het woord

'Gefeliciteerd aan alle toppers', zegt Pieter. En ook: 'Tot volgend jaar'. Ben jij er net als Pieter dan ook weer bij?


Lees meer

Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken.

Je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren.  

32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt!

Wist je dat...

-het aanleren van een nieuwe, goede gewoonte gemiddeld 66 dagen duurt? -dat een keertje terugvallen in een oude, slechte gewoonte geen invloed heeft op het ‘gewoontevormingsproces’? -een beloning je kan stimuleren om je goede gewoonte vol te houden?
In het artikel 'Het aanleren van een goede gewoonte: 5 tips' lees je meer over nieuwe, goede gewoontes aanleren.